Tot ceea ce punem mai presus de Dumnezeu vom pierde

Dragostea îndreptată mai întâi spre pământ și apoi către Dumnezeu ucide, ea ne lipește sufletul de pământ și-l schilodește. Când sufletul se lipește de cele pământești, el trebuie ca prin intermediul bolilor, traumatismelor și nenorocirilor, să fie dezlipit de cele pământești, pentru ca să poată aspira către Dumnezeu. Caută în permanență Divinul, pentru că până ce nu-l descoperi nu poți fi și eliberat de suferințele fizice. Suferința face parte din evoluția noastră spirituală.

Dacă ne facem țel din omul iubit, atunci forța și iubirea le răpim de la acesta, iar asta înseamnă deja jaf. În acest fel mamele, iubindu-și nebunește copiii în mod inconștient, le fură sănătatea și fericirea. Dacă ne facem țel din Dumnezeu, atunci puterea și dragostea le luăm de la el.

Dacă iubiți un lucru mai mult decât pe Dumnezeu, mai târziu acest lucru o sa începeți să-l urâți.

Învățați să păstrați iubirea față de Dumnezeu în cazul oricăror neplăceri și îmbolnăviri, învățați să-i mulțumiți lui Dumnezeu pentru supărarea care vă vine din partea oamenilor.

Noi, în fiecare secundă, trebuie să manifestăm iubirea și să năzuim spre Dumnezeu. Cu cât emanăm mai multă iubire, cu atât vom primi mai multă iubire. Cu cât femeia vede mai puțin divinul din lumea înconjurătoare și din omul îndrăgit, cu atât mai mult îl leagă pe acesta de ce este omenesc, cu iubirea ei. Atunci fie el moare, fie se îmbolnăvește, fie i se deformează caracterul și pierde ceea ce femeia venerează la el.

Din orice veți face țel, în afară de Dumnezeu, se transformă în opusul său. De aceea, tot ceea ce absolutizăm și se transformă în țel, în afară de Dumnezeu, trebuie să pierdem. Dacă femeia și-a făcut un țel și o rațiune a vieții ei din dorința de a avea copii, ea va deveni foarte geloasă și se va umple de agresivitate, iar copii nu va avea. Absolutizarea procreerii poate duce la sterilitate.

Dacă un om își iubește părinții mai mult ca pe Dumnezeu, în viața următoare părinții se vor purta urât cu el, pentru ca sufletul să nu se atașeze de ei, pentru ca el să-și orienteze întreaga iubire către Dumnezeu. Periodic relațiile dintre oameni trebuie întrerupte pentru ca ei să se orienteze spre ce este mai important: legătura cu Dumnezeu. Iubirea pentru oameni nu poate fi un țel, ci doar un mijloc al iubirii pentru Dumnezeu.

Dacă în viața aceasta vă divinizați tatăl, în viața următoare veți avea parte de un tată golan, șnapan sau bețiv.

Dacă începem să iubim un lucru sau o ființă mai mult decât pe Dumnezeu, sufletul începe să depindă de acel lucru sau ființă. Sentimentul de iubire se stinge și apar pretențiile. Dacă cantitatea de iubire începe să se micșoreze, apare agresivitatea și, odată cu ea, bolile și nenorocirile.

Omul care se gândește numai la sine încearcă să ucidă Divinitatea și universul. Consecința este apariția bolilor, a traumatismelor și nenorocirilor. Dacă dragostea omenească este mai mare decât cea divină și disproporția se mărește, dependența față de ceea ce iubim se intensifică brusc. Astfel apare și crește agresivitatea, după care încep bolile.

Agresivitatea apare atunci când sufletul se atașează de valorile umane. Simțirea, voința și dorințele să fie orientate, în primul rând, spre Dumnezeu și doar apoi spre cele lumești. 

Agresivitatea mutilează sufletul, iar sufletul bolnav dă naștere unui corp bolnav. 

Dependența de valorile omenești apare când iubim în omul drag mai mult omenescu decât divinul. La exterior acest lucru se manifestăsub forma supărărilor și pretențiilor față de omul iubit.

Dacă dependența dvs față de iubirea pentru soț este foarte mare, intervine mecanismul de protecție și anume: ivirea atracției pentru un alt bărbat. Deci cu cât vă veți iubi mai puternic soțul, cu atât mai repede se va ivi o atracție sexuală pentru un alt bărbat. 

În măsura în care veți învăța să vă iubiți soțul cu toate neajunsurile lui, să-l iertați, să nu-i purtați resentimente și vă veți strădui ca sentimentul iubirii din sufletul dvs să nu depindă de nimic, orientarea către alți bărbați va fi mai mică și relația cu propriul soț mai armonioasă. 

(fragment din lucrarea Cauzele spirituale ale bolilor, necazurilor și suferințelor noastre)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s