Smerenia


Smerenia nu înseamnă să fii umil, nu înseamnă să te autoînvinuiești, nu înseamnă să te simți neimportant, fără valoare ci din contra, smerenia înseamnă să îți cunoști valoarea, rolul și locul tău în Univers, să nu te simți mai presus de ceilalți – indiferent de darurile pe care le ai, de lucrurile pe care le știi și pe care le poți face – dar nici mai prejos decât ceilalți.

Smerenia înseamnă să lași deoparte mândria, să renunți la orgoliu, să știi să cedezi, să nu te simți niciodată jignit, laudele să nu te facă îngânfat, admirația să nu te facă înfumurat.

Smerenia este lumina în care putem vedea scânteia divină din sufletul tuturor semenilor noștri. Tocmai de aceea sufletul smerit este plin de iubire, nu face comparații și judecăți, nu acuză, nu învinovățește, nu este în competiție cu nimeni și dorește binele tuturor oamenilor și al întregii lumi.

Smerenia înseamnă o minte liniștită, înseamnă abandonarea în voia divinității, înseamnă cunoașterea măreției lui Dumnezeu, înseamnă recunoașterea supremației lui Dumnezeu. “Noi trebuie să fim ca un copil în fața Creatorului Universului”

Smerenia înseamnă să accepți cu pace și bucurie tot ce îți aduce viața, fie bune, fie mai puțin bune știind că toți oamenii pe care îi întâlnești, toate situațiile în care ești pus, toate experiențele de care ai parte în viata ta sunt niște lecții menite să te învețe ceva, să te ajute în evoluția ta și nicidecum nu sunt niște piedici sau niște pedepse care să-ți aducă suferința, ci suferința tu ți-o creezi prin raportarea greșită la oameni, situații, evenimente.

Dacă ai parte de multă suferință în viața ta este cazul să înțelegi cauza profundă a acestui lucru și anume atitudinea ta față de viață, față de tine, față de ceilalți oameni, față de tot ce te înconjoară și să iei măsuri, adică să faci o schimbare majoră în gândirea ta, în atitudinea ta, în viața ta. Este o nebunie să crezi că făcând aceleași lucruri pe care le-ai făcut până acum – care te-au adus în acest punct în care ești nefericit, nemulțumit – vei obține un rezultat diferit. Este clar ca lumina zilei că dacă ceva nu funcționează corect în viața ta, atunci este cazul să schimbi ceva și să faci altceva.

Deci, când lucrurile nu funcționează în viața ta așa cum ți-ai dori înseamnă că este timpul să iei niște decizii radicale care să urnească lucrurile din loc, să schimbe viața ta în sensul dorit de tine. Iar pentru asta întâi trebuie să renunți la trecut, la tot ce știai, la principiile și concepțiile care ți-au fost inoculate prin educație, să te eliberezi de vechile credințe și să fii dispus să înveți și să accepți lucruri noi, privind cu încredere spre viitor.

Viața este prea frumoasă și prea scurtă ca să o trăim după convingerile celorlalți. De ce să rătăcești prin viață trăind nefericit din cauza condiționărilor sociale și să nu îți asculți sufletul, să trăiești ca un om liber care își asumă responsabilitatea pentru propria viață!?! Vrei să-ți trăiești viața ca un robot manipulat de alții sau ca un om liber, sigur pe sine și independent?

Smerenia nu înseamnă să zici ”fie ce-o fi” și să te lași în voia sorții ca o frunză purtată de vânt, ci înseamnă asumarea conștientă a responsabilității învățării lecțiilor de viață și a evoluției tale, înțelegând la un nivel profund că tot ceea ce ți se întâmplă este defapt spre binele tău suprem și al celorlalți, în sensul unui ajutor ceresc în evoluția ta ca ființă divină.

(sursă: site-ul http://www.MesajulLuminii.ro)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s