Nimic nu se întâmplă fără motiv. Și totul are un sens.

Fiecare om care se apropie de dumneavoastră și vă influențează emoțional, într-un fel sau altul, a fost atras în proporție de 80% de forța magnetului dumneavoastră interior și 20% de anumiți factori externi. Chiar dacă unii oameni sau unele întâmplări vin spre dumneavoastră aparent fără nicio legătură, de fapt există un motiv, numai că, de multe ori, motivul nu este atât de evident. Cu cât înțelegeți mai bine secretele magnetului inimii dumneavoastră, cu atât mai clar vă apar motivele acestea și veți putea întreprinde o minunată călătorie inițiatică prin care să vă autodescoperiți și să-i descoperiți pe ceilalți.

Priviți la omul cu care tocmai aveți o relație. Sau amintiți-vă de ultima dumneavoastră relație. Sentimentul de afecțiune sau de iubire nu este singurul motiv pentru care l-ați găsit. Această persoană are sau a avut ceva după care tânjiți de mult sau întruchipează ceva familiar pentru dumneavoastră și care vi se aseamănă. Cel mai probabil este un amestec al celor două. În plus, are însușiri atât de deosebite de ale dumneavoastră, încât constituie un motiv permanent de conflicte.

În afară de cele pe care le trăiți împreună, exis tă un sens mai profund pentru întâlnirea voastră: celălalt om vă ajută să găsiți răspunsuri personale la două din întrebările fundamentale: ” Cine sunt?” și   ” Ce este dragostea?”. 

Prin întâlnirea, schimbul de valori și toate situațiile zilnice în care vă găsiți cu celălalt, aflați mai multe despre dumneavoastră decât v-ar fi fost vreodată cu putință dacă erați singur. Fie începeți să vă iubiți pe dumneavoastră și viața pe care o duceți, pentru că celălalt vă arată frumusețea ei și o încurajează, fie vă inhibă prin purtarea sa și vă determină, în final, să vă găsiți puterea, încrederea în sine și libertatea interioară. Uneori, toate acestea se întâmplă foarte repede, alteori durează mai mult, dar sensul este mereu același.

Fiecare contact cu alt om are un sens:

  • întărește ceea ce există
  • completează ceea ce lipsește
  • evidențiază diferențele
  • ajută la autocunoaștere.

(Ruediger Schache, Secretul magnetului inimii)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s