Acționează demonstrativ!

Nu este suficient să știm; trebuie să punem în practică. Nu este suficient să vrem; trebuie să facem. (Goethe)

Cum acționezi în numele tău, ca un mod de a te iubi pe tine?

Atunci când acționezi, pur și simplu întreprinzi o acțiune. Iei o noțiune din capul tău și faci ceva în legătură cu ea. Dar atunci când te manifești demonstrativ, întreprinzi acțiuni care sunt în afara cadrului de referință obișnuit pentru comportamentul tău. Cu alte cuvinte, faci ceva diferit, ceva ce nu ai mai făcut niciodată, ceva ce poate nici nu ți-ai imaginat că poți face. Atunci când acționezi astfel, îți pui mâinile și picioarele acolo unde-ți este gura. Îți pui curajul, creativitatea, imaginația și energia acolo unde îți este gura. În loc să speri, să suspini, să-ți imaginezi sau să te plângi – faci ceva. 

Acțiunea este gând și cuvânt în mișcare. Acțiunea înseamnă schimbare. Acțiunea este energie, un nou început, transformarea lucrurilor din așa cum sunt în așa cum ai vrea să fie.

Acțiunea demonstrativă este importantă, deoarece în momentul în care o faci, corpul tău simte semnătura acelei acțiuni în celule și oase. Corpul tău știe. Adânc, în interior, el poartă memoria felului în care ai reacționat întotdeauna în fața vieții și a lumii. Undeva, în celulele tale, există o înregistrare a tuturor riscurilor asumate și a tuturor ridurilor formate, deoarece ți-a fost frică să acționezi. Atunci când acționezi, vei ști kinestetic – adică în chiar substanța fizică a ființei tale – că te-ai schimbat. Corpul care a făcut un salt spre înălțime, gen salturile pe corzi elastice, nu se mai poate întoarce niciodată la conceptul de sine pe care l-a avut înainte.

…să faci lucruri noi îți dă un sentiment de expansiune, de însuflețire, te face să simți că viața este frumoasă și că poți fi o parte din acea frumusețe. Atât tu, cât și lumea ta vă extindeți, deveniți mai mari decât erați înainte. Acest mod de a acționa îți dă speranță. Încetezi să te mai simți prins în capcana vieții, sau limitat, și înveți beneficiile sănătoase ale faptului de a continua să faci ceva diferit, ca urmare a acestui pas inițial al expansiunii. În plus, pe lângă pasul pe care ai hotărât să-l faci inițial, îți dai seama că, de fiecare dată când întreprinzi cu curaj o acțiune nouă, sentimentul de speranță și de stare de bine crește. În loc să te vezi limitat, închis și mic, începi să te simți demn de darurile vieții. 

Pe scurt, începi să te iubești mai mult. 

Cum?

Îngrijește-ți sănătatea…

Stabilește limite pentru ceilalți..

Împlinește-ți destinul..

Fii cine ești cu adevărat…

Treci dincolo de frică…

Dezvoltă-ți simțul propriei valori..

Trăiește acolo unde vrei…

(Daphne Rose Kingma, Iubește-te pe tine însuți)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s