Un vițel undeva în mintea voastră..

Trăia cândva un tânăr foarte inteligent, foarte sensibil, dar nu prea voinic. El era învățător. Într-o zi se găsea cu niște tineri într-o piață, în oraș, și printre ei se găsea un tip foarte bine făcut, dar cam prostănac, care nu era de acord cu spusele lui, și au început să discute…La sfârșit, când tipul și-a dat seama că învățătorul îl depășea prin inteligența argumentelor sale, s-a enervat și i-a dat două palme zdravene. Bineînțeles, ceilalți băieți au râs, l-au aplaudat pe învingător fiindcă era un om puternic, iar forța reprezintă totuși ceva!

Sărmanul învățător s-a întors acasă, trist și nefericit dn cauza râsetelor celorlalți. Dar ce a văzut acasă? Vaca sa născuse un mic vițel foarte drăgălaș…El l-a mângâiat, l-a ridicat în brațe și a uitat de necaz. A doua zi și în următoarele el a continuat să mângâie vițelul și să îl ridice în brațe.

Au trecut câteva luni, vițelul devenise aproape un bou, dar învățătorul continua să îl ia în brațe. Într-o bună zi, când și-a dat seama că musculatura sa s-a dezvoltat, s-a dus să se plimbe prin piață. Tipul făcea din nou pe grozavul în fața prietenilor săi. Învățătorul s-a apropiat de el și i-a spus: “Mă recunoști? – Oh, oh, sigur, pe tine te-am pocnit!” Învățătorul se aplecă, îl luă de gleznă, îl ridică în aer și spuse: “Fă-ți rugăciunea, te voi arunca la pământ, nu va mai rămâne nimic din tine. – Ah, iartă-mă, lasă-mă în viață, îmi pare rău că te-am pălmuit atunci!… – Bine, te iert” și l-a pus încet pe picioare. Celălalt a rupt-o la fugă, în timp ce toți băieții aplaudau și se distrau, iar învățătorul s-a întors acasă mulțumit, mândru, învingător.

Vedeți, nu trebuie niciodată să vă lăsați învinși, călcați în picioare, zdrobiți, fiindcă aceasta nu îi ameliorează pe oameni, ei vor continua să abuzeze de puterea lor și nu devin mai buni. Atunci când sunteți prea gingași și amabili, oamenii își spun: “Vom profita de el fiindcă este slab.”

Dumnezeu cere de la servitorii săi forța, inteligența, lumina, puterea…

Dacă doriți să învingeți greutățile, obstacolele, dușmanii, va trebui să exersați: va trebui să găsiți un vițel undeva în mintea voastră pe care să îl ridicați zilnic în brațe, și să deveniți astfel atât de puternici, de luminoși, încât să vă puteți ridica apoi dușmanii și să le spuneți: ” Fă-ți rugăciunea, că nu va mai rămâne nimic din tine!”. Nu îi veți ucide, nu îi veți răni, nu vă vor putea reproșa nimic.

Iată adevărata morală: nu îi veți ucide pe oameni, îi veți ajuta, și ei vor deveni mai înțelepți, mai cumpătați, mai atenți. Le veți da o lecție magistrală.

Nu trebuie să vă ascundeți în spatele slăbiciunii; slăbiciunea nu vă va salva niciodată, nici prostia, nici lenea. Va trebui să meditați, să căutați să exersați și când veți deveni îndeajuns de luminoși, de călduroși ca soarele…cine va putea veni atunci să atingă soarele fără să se ardă? Toți vor sta la distanță, nu vor îndrăzni să se apropie, pentru că sunteți arzător, sunteți un foc cu flăcări, simbolic vorbind. În fața puterii spirituale ești obligat întotdeauna să capitulezi.

Veți spune: ” Da, dar când un dușman vede că îi întorci celălalt obraz, el este confuz, cere iertare…”.Închipuiți-vă că nici nu-i pasă și continuă și mai mult să vă agreseze. Urmați pur și simplu exemplul învățătorului care ridica zilnic în brațe vițelul. Este un exemplu ideal, unic. Exersați zi și noapte, ani în șir, și apoi întâlnindu-vă dușmanii le spuneți: “Mă mai recunoașteți?”. Iar în fața forței, a luminii voastre, ei vor înțelege că, în timp ce dormeau pe o cunună de lauri, voi deveneați formidabili…formidabil de puternici: prin lumină!

(Omraam Mikhael Aivanhov, Adevărata învățătură a lui Hristos)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s