Aici, foarte aproape, în noi

Atunci când se naște un copil, Inteligența Cosmică îi dă tot ceea ce este necesar pentru a trăi pe pământ, nimic nu-i lipsește: capul, brațele, picioarele, organele, totul este la locul său. El a fost expediat pe pământ echipat ca un soldat: i se dă o pușcă, niște ghete, o cască, muniție, și trebuie să se descurce. Dumnezeu ne-a dat tot ce avem nevoie: viața, sănătatea, forța, inteligența, cât și tot ce trebuie pentru a le menține, și este greșeala noastră dacă nu știm să le folosim.

Unii vor considera că este mai respectuos să păstreze o mare distanță între Domnul și ei, așa cum au fost învățați. Adevărul are mii și mii de grade, iar acum a venit momentul să mergem mai departe. Trebuie să ne gândim că Domnul se află în noi, și să considerăm în același timp că suntem o parte din El, o parcelă infinitezimală, că El este Totul și că noi suntem o particulă din acest Tot. Dacă vă rugați Domnului gândindu-vă că el se află undeva dincolo de stele, cum vreți ca rugăciunea voastră să ajungă la El? Da, eu am afirmat într-o zi că rugăciunea parcurge întreg universul, dar îi trebuie atât timp să străbată spațiul infinit! În timp ce Domnul este aici, foarte aproape, în voi.

De acum încolo, când meditați, încercați să îl simțiți pe Domnul în interiorul vostru și veți vedea rezultatele: veți trăi din ce în ce mai puțin senzația de abandon. Pentru moment, atunci când simțiți bucuria, inspirația, încântarea, sunteți fericiți câteva zile; când sunteți invadați de o secetă îngrozitoare, totul este un deșert arid, și atunci spuneți: ”Da, Domnul m-a părăsit”.

Vă voi da o imagine. Este timp frumos, soarele strălucește, dar iată că niște nori încep să acopere cerul, și sunteți la cheremul lor. Ați vrea să primiți în continuare căldura și lumina soarelui, dar este imposibil. Ce este de făcut? Așteptați, și până atunci spuneți: ”Soarele m-a părăsit”. Deloc, dar voi sunteți prea departe, vă aflați sub nori. Să presupunem acum că ați urca într-un avion sau un balon și ați ajunge deasupra norilor: nimic nu se mai poate interpune între soare și voi. El este acolo, strălucește fără încetare, nu v-a părăsit. Atunci când vă simțiți părăsiți, aceasta dovedește că ați coborât prea jos sub nori. În timp ce, acela care se simte mereu vesel, inspirat, arată că a știut să depășească regiunea norilor: pentru el soarele strălucește fără încetare, și el îi contemplă lumina, îi simte căldura….Iată o explicație foarte simplă. 

Deoarece această senzație de a fi părăsit sau nu depinde de noi, de ce să nu ne schimbăm felul de a vedea lucrurile? De ce să rămânem într-o regiune așa joasă, unde zilnic, la fiecare minut, un ecran blochează lumina și ne împiedică să primim bucuria și revelațiile soarelui? De ce să rămânem așa jos? 

Iată tocmai motivația de existență a Inițierii: ea ne învață să ne înălțăm foarte sus deasupra norilor, acolo unde nu mai depindem de nimic și nimeni, unde devenim invulnerabili, inatacabili, invincibili, nemuritori! Da, trebuie să urcăm mai sus, mereu mai sus. Trebuie să ne schimbăm concepțiile ce le avem despre Domnul, să le facem să se apropie de Domnul, să se apropie într-atât încât să ajungem să le așternem în sinea noastră, Domnul să fie atât de aproape, atât de interior nouă înșine încât să fim mereu scăldați de prezența sa…

Trebuie să înțelegeți că există doi poli: voi înșivă, aici, conștiința ce o aveți despre voi înșivă, adică eul vostru inferior, și apoi Eul vostru Sublim pe care nu îl conștientizați încă. El este acolo în voi și lucrează; nu știți încă ce face el, dar de aici, de jos, vă puteți închipui această Ființă Sublimă care locuiește în voi, care caută să se exprime prin voi pentru a se cunoaște ea însăși prin intermediul materiei dense care sunteți voi. Ea se cunoaște în înalt, dar dorește să se cunoască prin intermediul vostru, prin intermediul materiei opace. Datorită efortului ce îl faceți pentru a vă imagina această apropiere de Eul vostru Superior, se va produce într-o bună zi o asemenea iluminare încât conștiința voastră nu va mai avea limite. Veți fi în lumină, într-o strălucire orbitoare, și vă veți simți una cu această Ființă Sublimă: Eul vostru Superior. 

(Adevărata învățătură a lui Hristos, Omraam Mikhael Aivanhov)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s