un batran saman amerindian spunea

Nu incercati sa schimbati lucruri si oameni, care credeti ca nu corespund tiparului nostru! Lasati-i asa cum sunt. Treaba noastra, a oamenilor, este de a ne focaliza pe propria persoana, pentru a ne transforma si pentru a sublima energia noastra, caci numai astfel vom putea fi in armonie cu Cerul si Pamantul. Si, numai atunci, aspectele si oamenii pe care nu-i dorim in preajma noastra, nu vor mai aparea, sau vor aparea intr-o alta lumina.

Durerea sufletului tau este ca lumea este asa cum este, si tu doresti din tot sufletul, sa transformi ceva, s-o armonizezi mai mult.

Aici consumi tu cea mai mare energie. Focalizeaza-te pe tine insuti si ai sa vezi miracolele ce se vor petrece in jurul tau!

Mai exista si o alta Taina a Vietii.

Unii au nevoie de manifestari care nu ne sunt pe plac, tot pentru trezia si invatatura noastra, si, de foarte multe ori, ascensiunea noastra spirituala isi face cararea chiar pe spatele acestor oameni – care duc acest sacrificiu, constient sau inconstient, ca noi sa mai urcam o treapta, sa mai luam un examen.

Si rar se intampla ca cineva sa le recunoasca sacrificiul!

De obicei, ii uram si ii hulim, uitand rolul lor, de invatatori, care ne ajuta ca noi sa stim mai bine ceea ce stim sau sa asimilam lucruri cu care, poate, nu ne-am fi putut intalni niciodata.

Vedeti dumneavoastra, cum raul crezut, si de data aceasta se sublimeaza, si devine un mare bine, cum intr-o fiinta potrivnica poti gasi un invatator de seama, cum viata aceasta este un continuu joc complementar, si cum, de multe ori, judecam manifestari doar din nepricepere, din prea putina trezie sau din prea mare graba”.

(12 ani si 11 luni de ucenicie langa fiul si maestrul meu M, RazaRa)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s