Iubind propria viata..o minune!

Daca pana acum nu vi s-a parut ca este simplu sa va iubiti pe voi insiva, incercati cu ideea de a va iubi propria viata.

Cand va iubiti propria viata mai presus de toate, nu faceti nimic ce ar putea sa va raneasa. Nu va veti mai lasa raniti de altii, indiferent din ce motive. Ceilalti vor continua sa spuna ce au de spus, dar dumneavoastra nu veti mai lupta impotriva lor, deoarece de cate ori va luptati, simtiti cum va pierdeti intr-o batalie care nu este a dumneavoastra. Veti auzi ce se vorbeste, veti vedea ce se face. Si veti intelege de ce sunt oamenii asa, deoarece va intelegeti si resimtiti mereu mai mult secretul magnetului inimii. Si atunci, veti spune si dumneavoastra ce aveti de spus, si veti actiona, dar nu intr-o lupta impotriva cuiva sau a ceva, ci din iubire de sine.

II veti condamna mai putin pe altii, deoarece simtiti ca nu va face bine dumneavoastra. Cu cat simtiti mai mult acest tip de iubire, cu atat magnetul dumneavoastra interior va iradia mai putin ceea ce ar fi interesant pentru faptasi, luptatori si despoti. Le oferiti o suprafata tot mai mica pe care sa va atace.

Cand va considerati si va iubiti viata ca pe un dar, exact acesta va iradia magnetul dumneavoastra interior. Oamenii care pana acum depindeau de dumneavoastra, bolnavi sau neputinciosi, sau care va cereau prea multe, vor simti ca de acuma nu mai faceti nimic din ce v-ar putea rani. Deoarece a-ti petrece timpul alaturi de cineva care nu se raneste pe sine insusi si isi iubeste viata mai presus de toate este un sentiment deosebit de placut, multi oameni din preajma dumneavoastra isi vor da seama ca si ei pot face acest lucru pentru ei insisi.

A iubi inseamna a intelege. Cu cat intelegeti mai mult – pe dumneavoastra insiva si pe ceilalti – cu atat puteti accepta mai mult fara a modifica. Si, cu atat mai mult, veti simti iubire.

Cineva care va condamna pe dumneavoastra si pe altii este bolnav. Cineva care trage lumea la raspundere este bolnav. Cineva care vrea sa fiti altfel decat sunteti este bolnav. Si aceasta pentru ca isi face rau cu fiecare gand; si nicio fiinta sanatoasa nu face asa ceva de buna voie. Daca veti reusi sa intelegeti de ce fac oamenii asa ceva – pentru ca in magnetii lor interiori actioneaza forte care genereaza astfel de reactii – veti inceta sa mai sprijiniti aceasta boala. Reactionati mai putin si prin aceasta faceti ca aceasta boala sa nu se mai raspandeasca.

Iubirea pentru propria viata este, la inceput, o decizie de a risca, indiferent ce s-ar intampla din aceasta cauza. Dupa aceea, este o minune.”

(Ruediger Schache, Secretul magnetului inimii)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s