Intrebati iubirea

Prin trairile din cursul vietii, indepartam pe rand – ca pe foile unei cepe – toate convingerile care reprezinta “neiubirea”. 

Se spune ca sculptorul Michelangelo, fiind intrebat cum de reuseste sa scoata dintr-un bloc de marmura o sculptura a unui leu, atat de perfecta incat pare vie, ar fi raspuns in felul acesta : ” Pur si simplu, indepartez tot ce nu arata a leu”. 

In mod asemanator decurge si descoperirea iubirii. Nu exista nimic din ce ati putea face pentru a obtine sau gasi iubirea. Singura dumneavoastra sarcina consta in a va indeparta mereu mai mult de ceea ce nu reprezinta iubirea. Restul vine de la sine. 

Intrebati-l pe cel mai bun dintre toti expertii – intrebati iubirea !

Daca nu sunteti siguri ce decizie sa luati sau cum sa actionati…daca vreti sa metamorfozati sentimente si ganduri neplacute…puneti-va o singura intrebare: Ce ar face iubirea?

Daca un om – indiferent daca va este drag sau nu – se comporta permanent intr-un mod care nu va face bine, intrebati-va..ce ar face iubirea? Ar vrea ea sa va faceti singuri una ca asta? Si ar vrea ea sa permita ca celalalt sa va trateze astfel? Ar permite iubirea ca dumneavoastra sa va dati, si sa-i dati si celuilalt, posibilitatea de a genera atatea sentimente negative?

Daca ati face un sacrificiu pentru cineva, deoarece va ganditi ca asa ceva poate aparea atunci cand iubiti, intrebati-va….Ar face iubirea una ca asta? Ar vrea ea ca dumneavoastra sa urmati o idee despre dragoste, in care afectiunea este legata de o suferinta pentru dumneavoastra? “

(Ruediger Schache, “Secretul magnetului inimii”)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s